Alles over Curaçao- huur een vakantievilla

Alles over Curaçao- huur een vakantievilla

BON BINI!  Vakantievilla huren op Curaçao

 

Vakantievilla huren - Klimaat op Curaçao

Curaçao betekent het het hele jaar door intens blauwe kleuren van de Caribische Zee. Curaçao is gelegen op de Benedenwindse Eilanden met een vrijwel constante temperatuur van circa 28°-30°C . Met een vakantievilla geniet u van al dat moois op Curaçao.  Het klimaat van Curaçao zorgt ervoor dat er weinig regen valt en dat vrijwel alleen in de periode oktober - december; van januari tot september is het redelijk droog. Curaçao is een smal maar lang eiland:  63 kilometer van noordwest naar zuidoost, en ongeveer 17 kilometer op het breedste gedeelte. De verscheidenheid van Curacao en zijn omgeveing zal u verabazen. Huur een vakantievilla en geniet van al het moois op Curaçao.

 

Vakantievilla huren - De hoofdstad van Curaçao, Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De stad heeft ongeveer 141.000 inwoners  en daarmee is het de grootste stad van de Kleine Antillen. Vanwege de "Hollandse" architectuur wordt Willemstad soms wel het "Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd. De architectuur van de meeste kenmerkende bouwwerken in Willemstad is echter van Portugese oorsprong, en in mindere mate van Nederlandse oorsprong.

De stad ligt aan de zuidoostzijde van Curaçao, aan een natuurlijke havenSchottegat genaamd, die via de Sint Annabaai met de Caraïbische Zee in verbinding staat. Aan weerszijden van de Sint Annabaai liggen de stadsdelen Otrobanda en Punda, deze zijn sinds 1886 verbonden door de Koningin Emmabrug (in de volksmond pontjesbrug genoemd). Tegenwoordig gaat het meeste verkeer over de Koningin Julianabrug.

 Willemstad Curaçao ligt ongeveer 10 minuten met de auto vanaf de vakantievilla’s van http://www.curacaovakantiehuishuren.nl Huur een vakantievilla en geniet van al het moois op Curaçao.

 

Vakantievilla huren - Caracasbaai en de omgeving

 De Caracasbaai ligt naast Jan Thiel. Het is nog een authentiek lokaal baaitje. Gratis te bezoeken. U kunt er heerlijk zwemmen en snorkelen. Er is ook een duikschool in de buurt. We raden u zeker aan een keer te tene bij popsplace. Gezellige antilliaanse bediening en prima eten. De prijzen liggen er zo rond de 15-12 NAF

 

Vakantievilla huren - Vista Royal

 Vista royal betekend Koningrijk uitzicht. De huizen op Vista Royal liggen op een landtong. Deze ligt hoog gelegen op een rots. Hierdoor hebben de meeste vakantievilla's prachtig uitzicht over de zee. Ook ligt Vista Royal direct aan de Jan Thiel baai. Vanaf de meeste vakantiewoningen loopt u daar zo naar roe

 

Vakantievilla huren - Landhuizen op Curaçao

Als u in uw vakantie op Curacao landhuizen bezoekt zult u een skala aan culturele en andere wetenswaardigheden kunnen zien. Veel van deze landhuizen stammen uit de tijd van de plantage en naast veel historische waarden zijn ze ook uitstekend geschikt als musea en bedrijfjes op een kleinere schaal

Dat op het gebied van landhuizen Curacao een rijke historie heeft is voornamelijk te danken aan het feit dat de eerste exemplaren werden gebouwd toen er nog veel plantages op Curacao gevestigd waren. Ieder landhuis zal zo haar eigen geschiedenis hebben en waar de eerste exemplaren voornamelijk bedoeld waren om de baas van de plantage en soms ook de familie te huisvesten, werden de landhuizen later ook door de voormalige slaven bewoond. U zult natuurlijk wel een verschil zien in de bouwstijl als dit laatste het geval is en dat geeft juist zo’n goede indruk van de geschiedenis van landhuizen op Curacao.

 

Landhuis Ascencion - Landhuis Daniel  http://www.landhuisdaniel.com

Landhuis Chobolobo – Kijk op http://www.curacaoliqueur.com

Landhuis Jan Kok – Voor meer informatie bezoek http://www.nenasanchez.com

 

Vakantievilla huren - Tropische planten en vogels

Vlakbij de vakantievilla's vindt u de zoutpanen met zijn vele flamingo's. Het loopweggetje er naartoe is door de knoek. Veelal komt u daar nog andere mooie vogels tegen zoals de trupial en pappagaaien.

kijk ook op http://www.aloecuracao.com).

 

Vakantievilla huren - Zwemmen met dolfijnen en dolfijntherapie Curaçao

Geniet van een unieke ervaring met onze dolfijnen en laat onze intieme en informatieve programma’s het dier achter de mythe onthullen in een leuke, informatieve, verantwoordelijke en educatieve manier. Meer info? Kijk op http://www.curacao-sea-aquarium.com/

 

Vakantievilla huren - Christoffel Park Curaçao

Op een half uurtje rijden van de vakantie villa's Jan thiel op Curacao vindt het de christoffelberg. Een prachtige klim omhoog met steeds neiuwe flora en fauna. Bij de start beveindt zich ook een leuke museum met Curacaose cultuurgoed.

Een must do! kijk op http://www.christoffelpark.org

 

Vakantievilla huren - Stranden

Als het om stranden gaat is er voor elk wat wils op Curaçao. Of u nou liever naar een breed zandstrand gaat, of uw voorkeur uitgaat naar een kleine, besloten inham het is er allemaal. Op Curaçao kun je maandenlang naar het strand zonder ook maar een dag op hetzelfde te hoeven liggen. Veel van de boca's oftewel de kleine inhammen/bountystranden zijn te vinden in het westen van het eiland. De grote zandstranden liggen aan de zuidkust. De koraalriffen bereikt u zonder een boot. De waterwereld op Curaçao is echt fantastisch! Voor meer info kijk op stranden op Curaçao. Huur een vakantievilla Jan Thiel en geniet van al het moois op Curaçao.

  

 

Het prachtige strand van Jan Thiel

Daar loopt u zo heen!