Sporten vanauit vakantie woning op Curaçao

Sporten vanauit vakantie woning op Curaçao

Activiteiten vanuit uw vakantie woning Jan Thiel

Om de hoek van uw vakantie woning in Curacao Jan Thiel vindt uw legio sport mogelijkheden. Als u van Joggen houdt dan kunt u dierect uit uw vakantie woning gaan joggen. Vaak zijn er tussen zes en zeven heel veel joggers die dat doen. ook kunt u zo de knoek in lopen en naar de zoutpannen rennen. Daar is het geweldug lopen tussen de flamingo's.

Houdt u meer van mountainbiken. Dan zijn de zoutpannen ook een echte aanrader. Heerlijk zweten op een van de mooiste plekken van Curacao.zie info hieronder

Windsurfen kunt op 10 minuten lopen van uw vakantie woning Jan Thiel op het Spaanse water. U kunt les krijgen of een plank huren. zie info hieronder

Er zijn diverse golfcourts waaronder de prachtige baan bij het Hyatt. zie meer informatie hieronder

Snorkelen kunt in de naast uw vakantie woning Jan Thiel gelegen Jan Thiel baai of de net iets verder liggende Caracas baai en het spaanse water. Allemaal prachtige snorkelplekken.

Ook als u van diepzeevissen houdt kunt u uw hart ophalen. Er zijn fantastische mogelijkheden. Zie info onderaan.

 Mountainbiken kan direct vanuit uw vakantie woning Jan Thiel Jan Thiel

Dat op Curacao mountainbiken heel erg goed mogelijk is komt omdat er zeer veel geschikte paden zijn die wel met een mountainbike maar niet met een gewone fiets bedwongen kunnen worden. Sport en geniet vanuit uw Vakantie woning Jan Thiel. Dat er zoveel mogelijkheden geboden worden heeft weer te maken met het ruige landschap van Curacao. Terwijl grote delen van het eiland als plantage gebruikt werden is sinds het opheffen van de plantages vrijwel niets aan het onderhoud gedaan. Hierdoor zijn grote delen van het eiland bedekt met een zeer natuurlijk aandoende vegetatie en zijn er relatief weinig wegen maar wel veel paden te vinden. Dit is natuurlijk als u voor het offroad mountainbiken Curacao bezoekt een ideaal terrein om rond te rijden. De hoogteverschillen die u tegen zult komen maken van sommige delen van het eiland een ware uitdaging terwijl andere delen weer veel eenvoudiger begaanbaar zijn. Het mountainbiken op Curacao zal voor iedereen voldoende uitdagingen bieden en daarom zullen ook veel professionele mountainbikers er komen oefenen. Vakantie woning Jan Thiel. Dit laatste is een interessant weetje, u kunt dan immers zeggen dat u hetzelfde parcours hebt afgelegd als een professionele mountainbiker.

 

Snorkelen op Curaçao, zo vanuit uw vakantie woning Jan Thiel

Ontdek de onderwaterwereld van Curaçao en ga snorkelen! In de jan Thielbaai is het al een geweldig onderwaterwereld. De wateren rondom Curaçao zijn uniek. Sport en geniet vanuit uw Vakantie woning Jan Thiel. Curaçao is een waar paradijs voor snorkelaars en u ziet de prachtige koraalriffen onder u. Al snorkelend vanaf het strand kunt u de onderwaterwereld beleven. Stelt u zich voor dat u op uw gemak snorkelend een zeeschildpad onder u door ziet zwemmen!

U kunt op eigen gelegenheid snorkelen of een korte instructie volgen bij één van de duikscholen op Curacao. Sport en geniet vanuit uw Vakantie woning Jan Thiel. Dat laatste wordt vooral aangeraden voor mensen die geen ervaring hebben met snorkelen. Voor iedereen geldt dat snorkelen met een instructeur u op de mooiste plekjes brengt. De instructeurs geven u ook aanwijzingen over plaatsen waar u wel - en waar u niet - veilig kunt snorkelen.

 

Windsurfen kan vlakbij uw vakantie woning Jan Thiel

Curacao's zuster eilanden, Aruba en Bonaire, zijn wereldberoemd in de windsurf wereld. Curacao, dat dezelfde passaat wind ontvangt als haar zussen is nog niet ontdekt door de reizende surfer. Windsurfing Curacao geeft jou nu de mogelijkheid om Curacao surfend te ontdekken! Het hele eiland heeft mogelijkheden om te surfen.

Waarom Curacao?
Op Curacao waait het bijna het hele jaar door. Sport en huur uw Vakantie woning Jan Thiel.
Het Curaçaose water is het hele jaar door rond de 26 graden Celsius.
Wetsuits zijn op Curacao niet nodig met windsurfen, lycra tegen de zon is genoeg.
Het regent bijna nooit op Curaçao buiten het regen seisoen.
Windsurfing Curaçao heeft gespecialiseerd beginners materiaal waarin je in een uur op een neer leert varen en in 4 lessen in staat bent om beachstartend weg te surfen!
Op Curaçao kun je windsurfen in uiteenlopende condities, van flatater freestyle, zee surfen tot branding surfen.
Op Curaçao zijn er genoeg sportieve activiteiten voor niet windsurfers; Het duiken behoort tot de beste in de wereld, het eiland is een mountainbike paradijs en het uitgaansleven bruist tot in de ochtend.
Curaçao heeft een stuk of 4 golfsurf spots die vaak werken. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel.
Op Curaçao kunnen de meeste mensen Nederlands praten.

Op Curaçao zijn er talloze restaurantjes en kun je kiezen uit de lekkerste gerechten vanuit de hele wereld.
Waarom Curaçao? Waarom niet? Curacao is een ideale locatie voor watersport!

Vakantie woning Jan Thiel - Golfen op Curacao

Tijdens een vakantie in een tropisch oord wilt u natuurlijk heerlijk genieten van het klimaat en de activiteiten die u daar kunt ondernemen. Als u een vervent golf speler bent dan wilt u natuurlijk ook golf kunnen spelen. Daarvoor wordt u de mogelijkheid geboden op maar liefst drie golfbanen die allen in en rond Willemstad liggen.

Het mag duidelijk zijn dat op het gebied van golf Curacao niet een van de bekendste bestemmingen is. In vergelijking met andere landen die op mondiaal niveau in de golf sport een naam van betekenis hebben, staat golf op dit tropische eiland nog in de kinderschoenen. Dat wil echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden geboden worden om uw favoriete sport te beoefenen. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel. Al snel werd door ondernemers op Curacao de mogelijkheid gezien om golfende toeristen te voorzien in een behoefte, voor een golf vakantie Curacao aandoen is vandaag de dag mogelijk op twee extra banen van achttien holes.

Het aantal mensen dat golf speelt is de laatste jaren wereldwijd toegenomen en veel clubs spinnen daar goed garen bij. Het aantal golf banen dat daardoor aangelegd wordt neemt maar niet af omdat nog steeds in een nieuwe behoefte kan worden voorzien. Vakantie woning Jan Thiel. Een Curacao golf vakantie biedt u vandaag de dag de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende banen. De eerder besproken Par 70 baan van de Curacao Golf & Squash Club is de oudste en meest Mature baan. Daarnaast is golf op Curacao ook heel goed mogelijk bij het Blue Bay Golf en Beach Resort op een mooie Par 72 baan met achttien Holes op achttien Greens. Het hele resort is gebouwd op de oude plantage Blaauw die zelfs voor het jaar 1700 eigendom was van Anno Blaauw. Waar voor een lidmaatschap van golf clubs Curacao de nodige mogelijkheden biedt Blue Bay diverse interessante mogelijkheden voor toeristen. Men had al snel door dat veel toeristen niet geïnteresseerd zijn in dure lidmaatschappen maar gewoon willen spelen en verder niets. Vooral veel Amerikaanse toeristen willen gewoon met hun creditcard afrekenen, spelen en verder gaan. Golf op Curacao is met de aanpak van het Blue Bay resort een geheel nieuwe weg ingeslagen door juist in deze behoefte te voorzien. De gasten van het resort kunnen voor een gereduceerd tarief spelen en zelfs passagiers van cruise schepen kunnen voor een vast bedrag spelen. Hierdoor heeft op het gebied van golf Curacao een enorme potentie gekregen voor nieuwe toeristen. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel.

Het voorbeeld van het Blue Bay resort moest natuurlijk navolging vinden, ieder goed idee wordt natuurlijk door anderen herkend en daarom werd in 2010 de derde gold baan geopend. Ten zuiden van Willemstad zult u nu dan ook voor het golfen Curacao kunnen bezoeken in het Hyatt Regency Curacao. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel. U zult daar kunnen spelen op de achttien Holes en achttien Greens Par 72 golfbaan die in 2010 aangelegd is. Ofschoon de baan nog erg jong is, is goed gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving waardoor de baan ouder lijkt dan zij in werkelijkheid is. Vakantie woning Jan Thiel. Voor het golf op Curacao is bij de aanleg van deze golfbaan gebruik gemaakt van alle mogelijkheden die de Santa Barbara Plantage bood en daarom lijkt het een zeer volwassen baan. Als onderdeel van het Hyatt Regency Estate dat ook een Marina en een hotel inhoud zult u natuurlijk voor een geheel complete golf vakantie Curacao hier kunnen bezoeken. Vakantie woning Jan Thiel. Speciale tarieven goor gasten en voor bezoekers maken het mogelijk om van deze fascinerende baan te kunnen genieten. Als gast kunt u daarnaast dus van alle andere faciliteiten gebruik maken waardoor u een geheel complete vakantie zult boeken. Een Curacao golf vakantie wordt daardoor een belevenis die haar weerga niet kent en waar u het beste golf kunt spelen op professionele banen.

Vakantie woning Jan Thiel - Diepzee vissen in curacao

Naast duiken, surfen en zeilen kunt u ook heel goed voor diepzeevissen op Curacao terecht. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat er in de Caribische zee erg veel tropische vissen leven die tot de echte jagers behoren.

De tropische en vruchtbare wateren van de Caribische zee zorgen er voor dat het recht van de sterkste er nog zwaarder weegt dan in andere delen van de wereld. Vandaar ook dat op het gebied van vissen Curacao een groot aantal mogelijkheden biedt om grote en sterke vissoorten aan de haak te slaan. Hierdoor hebt u als sportvisser de kans om een vis te vangen die u anders alleen op de televisie of bij de plaatselijke visboer aan zult treffen. Diepzeevissen op Curacao is een sport die door zeer veel mensen die een verblijf op Curacao boeken wordt beoefend. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel. Dit komt hoofdzakelijk omdat vrijwel alle grote vissen een enorme uitdaging zijn om binnen te halen. Niet in de laatste plaats komt dat omdat er bij op Curacao diepzeevissen altijd wel een grotere vis in de buurt is die ook een hapje van uw vangst mee wil hebben. Dit maakt het een en ander een stuk uitdagender want er is een grote kant dat u daardoor alleen met een kop aan de haak eindigt. Hierdoor is echter wel voor een visvakantie Curacao een uitgelezen plaats om de vis van uw leven te vangen. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel.

De wateren rond Curacao zijn niet alleen een thuis voor diverse mooie exemplaren die zich rond de vele koraal riffen ophouden. Iets verder uit de kust zal de zee aanzienlijk dieper worden en zal diepzeevissen op Curacao tot de mogelijkheden behoren. Daar zult u vele soorten vissen tegen komen die u uit de Nederlandse wateren niet kent. De sailfish, wahoo, kingfish, haaien, barracuda’s, blauwe- en witte marlin, blackfin-, bluefin- of yellowfin-tuna komen er in grote aantallen voor en zullen u als visser voor een grote uitdaging stellen. Dit komt omdat op het gebied van vissen Curacao een thuis biedt aan veel sterke soorten die op één na ook ten prooi kunnen vallen aan de ander. Vakantie woning Jan Thiel. Hierdoor zullen de vissen gewend zijn om veel en hard te zwemmen en daarom een goed gevecht zullen leveren. Dat op Curacao diepzeevissen goede mogelijkheden biedt kom mede doordat er meerdere boten gehuurd kunnen worden. U zult een boot inclusief de benodigde bemanning huren en ook voor de uitrusting is gezorgd. De kapitein zal alle goede plekken weten en kan de vis voor u opsporen waardoor diepzeevissen op Curacao bijna een garantie op een goede vangst zal zijn. Het is niet aan te raden om zonder bemanning er op uit te trekken, het vissen zal erg anders zijn dan wat u in Nederland gewend bent. Zonder de juiste aanwijzingen is succes verre van verzekerd en is voor een visvakantie Curacao niet de meest geschikte optie. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel.

De bemanning van de boten die u kunt huren zal immers veel meer ervaring hebben met het vissen op deze grote vissen en u kunt hun goede raad maar beter ter harte nemen. Ofschoon er een behoorlijk aantal boten voor diepzeevissen op Curacao te huur is, is het toch raadzaam om op tijd een reservering te maken. Vakantie woning Jan Thiel. Het aantal mensen dat de laatste jaren kiest voor vliegen naar Curacao om daar te vissen is enorm toegenomen. Het mag wel duidelijk zijn dat het aantal boten dat vrij te huren is hierdoor behoorlijk onder druk staat. Nog steeds is voor vissen Curacao een fantastische plaats om naar toe te gaan en de visstand staat niet onder druk, maar het aantal boten dat beschikbaar is kent haar beperkingen en daar gaat het om. Vraag eventueel bij het boeken van uw vakantie aan de tour operator of de reis organisatie naar de mogelijkheden. Ook zult u op deze pagina over diepzeevissen op Curacao een aantal mogelijkheden aantreffen waardoor u rechtstreeks in contact kunt treden met de specialisten op dit gebied. Zij kennen immers de wateren rond Curacao op hun duimpje en zullen u op het spoor van de mooiste exemplaren kunnen brengen. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel.  Op Curacao diepzeevissen is een echte belevenis voor de doorgewinterde visser die wel eens wat anders wil dan de laatste snoek uit de vijver van het bejaardenhuis hengelen. Als u toe bent aan een echte uitdaging bezoek dan voor een visvakantie Curacao en ga de strijd aan met de grootste vissen van de Caribische zee. Sport mee en huur uw Vakantie woning Jan Thiel.

 

 

Het prachtige strand van Jan Thiel

Daar loopt u zo heen!