Vakantiehuis - Duiken op Curaçao

Vakantiehuis - Duiken op Curaçao

Vakantiehuis Villa Royal - Curaçao ideale vakantieplek voor duikers!

Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al snel te zien. Pal langs de kustlijn treft u meteen de meest schitterende koraalriffen aan. Geen wonder dat duiken tegenwoordig één van de populairste sporten op Curaçao is.
Gelukkig gaat dat niet ten koste van de rust en de adembenemende onderzeese, ongeveer zestig miljoen jaar oude flora en fauna.

Door de grote aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust, wordt Curaçao door velen als een zeer attractief duikparadijs beschouwd. De blik over de ondiepe rif is al een onvergetelijk schouwspel. Bereikt u eenmaal via de rifwand de diepere gebieden, dan opent zich voor u één van de Curaçaos grootste en meest imposante bezienswaardigheden.


Duikscholen vlakbij uw vakantiehuis Curacao zijn:

 

1) Curious2Dive. Zit aan de Caracasbaai en wordt gerund door de eigenaar zelf. En dat merk je direct. Vol passie en plezier wordt er les gegeven en de mooiste duiklocaties bezocht

 Kijk op hun website: http://www.curious2dive.com/


2) op het strand van jan Thiel bevindt zich duikschool Scubado. Fijn dat het dichtbij strandje is. Ook prima duikschool ietsjes duurder dan C2Dive en je zal tijdens de cursus wat minder van van het mooie duiklocaties zien omdat je over het algemeen de duiken ook bij Jan Thiel strand maakt. Zie voor meer info: http://www.divecenterscubado.com

 Vakantiehuis Curacao Enkele nuttige duiktips en regels:

Langs de hele zuidkust van Curaçao, liggen zo'n zestig aangeduide duikplaatsen, waarvan er 44 zijn uitgerust met een ketting waarlangs u kunt afdalen en bovenkomen. De ervaring van een ondiep rif is onvergetelijk en wordt alleen overtroffen door een duik naar de dieper gelegen riffen, waar het mooiste natuurschoon van Curaçao te vinden is.
Hieronder volgen enkele nuttige tips en regels die bedoeld zijn om te voorkomen dat het rif schade oploopt. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao.

Als u op weg bent naar dieper gelegen riffen, probeer dan zo veel mogelijk boven het zand te zwemmen. Dit voorkomt verstoring van het koraal en andere dieren.
Raak het koraal niet aan door er aan te hangen of er op te staan.
Koraal is een levend organisme en kan beschadigd raken zelfs als het zachtjes aangeraakt wordt.
Probeer zo min mogelijk zand op te rakelen. Het vermindert het zicht en is schadelijk als het neerslaat op het koraal.
Het gebruik van een harpoen is verboden.
Wees voorzichtig in onderwatergrotten. Blijf niet al te lang binnen om drukte te voorkomen. De uitgeblazen lucht verzamelt zich onder het dak van de grotten en kan levensbedreigend zijn voor vissen.
Laat nooit afval achter en als u afval ziet, neemt u het dan alstublieft mee.
Eet nooit zeeschilpadden. Zeeschilpadden worden met uitsterven bedreigd. Jacht op deze dieren moet op alle manieren ontmoedigd worden. Stelt u zich dus nooit als koper van produkten op.
Leg nooit aan aan koraal. Maak uw boot vast aan een daarvoor bedoelde boei of steiger, of ga voor anker boven een zand- of een stenen bodem. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao.

 

Vakantiehuis Jan Thiel Curacao - Extra leuke info over duiken in Curacao

Wellicht een van de grootste voordelen van het bezoeken van een tropische eiland is het feit dat u kunt genieten van de tropische zee waar het in ligt. In dit geval is duiken op het eiland Curacao dan ook een van de grote attracties van dit mooi eiland. Iedereen die het wel eens heeft meegemaakt zal weten dat het een zeer uitzonderlijke gebeurtenis kan zijn.

Er zijn zeer veel mensen die voor het duiken Curacao bezoeken om te kunnen genieten van alle tropische pracht en praal die de Caribische zee voor u in petto heeft. Het mag duidelijk zijn dat de ligging in een tropische zee zo haar voordelen heeft voor het leven in de zee rond Curacao. U zult veel verschillende en soms bijzondere vissen tegen komen die vaak alleen rond de vele koraal riffen voorkomen. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao. Bij Curacao duiken zal u volop laten genieten van het koraal met al haar rijkdom aan vissen en ander zee leven. Natuurlijk is het voor het vormen van koraal wel nodig dat het water een bepaalde temperatuur heeft dus vandaar dat het ook alleen in tropische gebieden gevormd wordt. Daarnaast is het op het koraal duiken op Curacao alleen aan de westkant van het eiland mogelijk omdat koraal daar het rustigere water zal vinden dat het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Omdat Curacao natuurlijk al een heel oud eiland is heeft het koraal de vele duizenden jaren de tijd gehad om zich te ontwikkelen. Bij het boeken van een duik vakantie Curacao kiezen zal u niet teleur stellen en zal door slechts weinig locaties overtroffen kunnen worden. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao.

Een eiland als Curacao met de enorme natuurlijke schoonheid is natuurlijk voor een belangrijk deel afhankelijk van het op een verantwoordelijke manier benutten van deze potentie. Dat op het gebied van verschillende duiklocaties Curacao een zeer duidelijk beleid heeft gevoerd in het verleden, ligt ten grondslag aan het feit dat er nu nog steeds veel is om van te genieten. Er wordt een streng beleid gevoerd op het gebied van uitrusting en bescherming van de natuur. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao. Er zijn tussen de zestig en tachtig verschillende duiklocaties te vinden die van het noordelijkste punt van Curacao helemaal doorlopen via de zuid westkust naar het zuid oostelijke punt van het eiland. Vakantiehuis Jan Thiel Curacao. De noord oostkust is voor het duiken op Curacao vrijwel geheel ongeschikt omdat het water daar veel te ruw is om te kunnen duiken. Dit water is het domein voor mensen die willen kitesurfen of windsurfen omdat daar een inlandse wind staat. Dat voor duiken Curacao u veel mogelijkheden zal bieden is dus één van de belangrijkste redenen dat mensen naar Curacao af reizen. Waar de meeste mensen al een heel goed idee hebben waar zij willen gaan duiken kan het wel eens overweldigend over komen voor mensen die nog nooit eerder een verblijf op Curacao hebben geboekt of zelf hebben gedoken. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao. Duiken op Curacao via een erkende duikschool is in deze gevallen een absolute voorwaarde, sterker nog, geen enkele duikschool of verhuurder zal u apparatuur verhuren als u geen geldig duikbrevet hebt. Op Curacao duiken is een prachtige ervaring maar het moet natuurlijk wel veilig gebeuren en daarom zult u meerdere PADI erkende duikscholen tegen komen.

Deze duikscholen zult u overal tegen komen. Daarnaast zullen veel hotels en resorts ook zo hun eigen faciliteiten voor het duiken op Curacao hebben. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao. In dat geval zal er in het hotel ook een duikschool gevestigd zijn en vanwege de ligging pal aan de zee van veel hotels en resorts hoeft u het terrein van het hotel helemaal niet af. In dit gaval zal een duik vakantie Curacao niet groter maken dan de grenzen van het hotel of resort waar u verblijft dus wij raden u aan ook andere activiteiten op Curacao te ondernemen. Het is in ieder geval een ideale manier voor beginnende duikers om de techniek onder de knie te krijgen en om voldoende vertrouwen op te bouwen in het eigen kunnen. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao. Zodra de duiklocaties op Curacao iets verder van het hotel of resort af liggen dan zal ook vaak het vervoer door de duikschool geregeld kunnen worden. U hebt op die manier de kans om de allermooiste locaties te leren kennen door te duiken op koraal of een heus vliegtuig wrak. Duiken op Curacao zal u een enorme keuze aan mogelijkheden bieden waarbij altijd de rijkdom aan planten en dieren van de Caribische zee centraal zal staan. Vandaar dat op het gebied van duiken Curacao echte wereldfaam heeft gemaakt dat wellicht alleen door het duiken op Bonaire overtroffen zal worden. Duik mee en huur vandaag nog een Vakantiehuis op Jan Thiel Curacao.

  

Het prachtige strand van Jan Thiel

Daar loopt u zo heen!